Veelgestelde vragen over Seagate Backup Plus

Veelgestelde vragen over Backup Plus-schijven, waaronder informatie over het gebruik met MacOS en gebruik van Dashboard en de cloud
Wat is Seagate Backup Plus en waarin verschilt het van GoFlex-schijven en concurrerende producten?
A: Seagate Backup Plus is een nieuwe harde schijf van Seagate waarmee consumenten, die hun hele digitale leven lokaal, in de cloud of op sociale netwerken willen beschermen, gemakkelijk back-ups kunnen maken.

Met de nieuwe Seagate Dashboard, die op elke Backup Plus-schijf staat, kunnen gebruikers:
  • De functie Protect (Beschermen) gebruiken om met één klik een back-upschema in te stellen of een periodieke lokale back-up aan te passen.
  • De functie Save (Opslaan) gebruiken om automatisch een back-up te maken van door de gebruiker gemaakte content op favoriete sociale netwerken.
  • De functie Share (Delen) gebruiken om meerdere bestanden vanaf een computer naar sociale netwerken te laden.
Net als het GoFlex-assortiment biedt Backup Plus ook ondersteuning voor de volgende speciale functies:
  • Platformonafhankelijk gebruik tussen Mac-computers en pc's zonder opnieuw te hoeven formatteren (hiervoor moet een optioneel voorgeladen stuurprogramma worden geïnstalleerd)
  • Interface geschikt voor USB 3.0, FireWire® 800 en Thunderbolt voor aansluiting op al uw computers.

V: Zal Seagate GoFlex-schijven blijven verkopen of worden deze producten niet meer gemaakt?
A: GoFlex-schijven zijn nog steeds verkrijgbaar en worden nog een aantal maanden verkocht via Seagate.com en onze partners in de detailhandel. Daarnaast blijven we ondersteuning bieden aan klanten die GoFlex- en de oudere Expansion-schijven hebben. De garantie op deze producten blijft gehandhaafd.

Back-ups maken

V: Als ik een back-up heb gemaakt van mijn gegevens, moet ik de gegevens dan terugzetten om ze te kunnen inzien of kan ik ze direct openen op mijn Backup Plus-schijf?
A: Seagate Dashboard gebruikt geen specifiek eigen indeling om een back-up te maken van uw gegevens. U hebt Dashboard niet nodig om uw gegevens in te zien. U kunt de gegevens in de back-up bekijken door de Backup Plus-drive te openen in Windows Verkenner.

V: Zijn mijn back-upgegevens nog steeds beschikbaar als ik van continue back-up omschakel naar periodieke back-up en andersom?
A: Ja, de veranderde frequentie heeft geen invloed op de bestandsstructuur.

V: Maakt Dashboard ook continue of periodieke back-ups van geopende bestanden?
A: Ja, Dashboard probeert bij zowel continue als periodieke back-upinstellingen ook een back-up te maken van geopende bestanden.

V: Hoe zie ik of er updates zijn?
A: U kunt altijd zien of er updates zijn door in Dashboard op Settings (Instellingen) (het tandwiel in de rechterbovenhoek) te klikken en vervolgens op het tabblad Updates te klikken.

V: Maakt Dashboard een back-up van de toepassingen en instellingen op mijn computer?
A: Nee, Dashboard maakt geen back-up van toepassingen en instellingen. Het maakt alleen back-ups van gegevensbestanden en mappen op uw Mac-computer of pc.

V: Bewaart Dashboard meerdere versies van mijn bestanden?
A: Ja. Dashboard maakt elke keer een nieuwe bestandsversie van de wijzigingen in de gegevens die onder een back-up vallen.

Cloud

V: Hoe kan ik meer opslagruimte aan mijn account toevoegen en wat kost dat?
A: Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op de upgradekoppeling om meer opslagruimte toe te voegen aan uw account. De upgrade-opties worden dan weergegeven. Op de datum dat deze pagina is gemaakt, waren de tarieven als volgt:
  • 10 GB | $19,99 | 12 maanden
  • 25 GB | $49,99 | 12 maanden
  • 50 GB | $99,99 | 12 maanden
Als u hebt gekozen, wordt de opslagruimte in uw account direct vergroot naar de gekozen hoeveelheid (dit wordt niet toegevoegd aan de capaciteit van uw account voorafgaand aan uw keuze).

V: Wie kan ik bellen bij problemen met mijn cloud storage-account of vragen over facturen?
A: Kies de optie Account op de startpagina van uw cloud storage-account om hier wijzigingen in aan te brengen. U kunt hier bijvoorbeeld uw wachtwoord of e-mailadres wijzigen enz. Neem voor andere ondersteuningsvragen contact op met Seagate Support.

V: Heb ik vanaf een andere computer toegang tot de back-up van mijn gegevens in de cloud?
A: Ja, als u beschikt over de juiste aanmeldingsgegevens, kunt u de bestanden via het volgende webadres vanaf mobiele apparaten en andere computers openen: https://cloudstorage.seagate.com/

V: Moet ik Dashboard installeren om back-ups in de cloud te kunnen plaatsen?
A: Ja, Dashboard is nodig om back-ups naar de cloud te kunnen maken.

V: Worden bestanden die naar de cloud worden overgezet, versleuteld?
A: Nee, de bestanden worden niet versleuteld maar uw gegevens kunnen alleen worden geopend via uw account. Deze is beschermd met uw wachtwoord.

V: Wat gebeurt er met mijn bestanden in de cloud als ik mijn abonnement na de gratis proefperiode niet verleng?
A: U krijgt 30 dagen voordat de gratis proefperiode afloopt, een e-mail met de mogelijkheid om een jaarabonnement af te sluiten. Wanneer de gratis proefperiode afloopt, worden de bestanden in de cloud nog maximaal 30 dagen bewaard. Gedurende deze periode kunt u contact opnemen met Seagate Support om de bestanden terug te halen. Na 30 dagen worden alle bestanden en gegevens gewist.

V: Worden er meerdere versies van mijn bestanden bewaard in de cloud?
A: Nee, bij een back-up in de cloud wordt momenteel geen versiebeheer aangeboden.

Opslaan

V: Hoe vaak wordt er een back-up gemaakt van de content van mijn account als ik de optie Auto Save (Automatisch opslaan) in de functie Save (Opslaan) inschakel?
A: Wanneer de functie Auto Save (Automatisch opslaan) is geactiveerd, wordt de content van uw sociale media eenmaal per uur opgeslagen.

V: In welke resolutie worden de foto's en video's vanaf Facebook en Flickr® opgeslagen in Dashboard?
A: Wanneer u bestanden uploadt naar sociale media-sites zoals Facebook, wordt de resolutie van foto's en video's vaak verlaagd om de bestanden te optimaliseren voor gebruik op internet. Dit betekent dat de bestanden die door Dashboard worden opgeslagen, de lagere webresolutie van de sociale media-site hebben.

Kies de hoogste resolutie wanneer u foto's uploadt naar Facebook om te zorgen dat uw foto's de optimale kwaliteit hebben.

V: Kan ik via Save (Opslaan) een back-up maken van de berichten op mijn Facebook Prikbord en in mijn Facebook-postvak?
A: Dashboard bewaart alleen de foto's en video's van uw sociale media-account.

V: Bewaart de functie Save (Opslaan) ook de bijschriften die ik mijn foto's heb gegeven?
A: Als er een bijschrift bij uw foto staat, bewaart Seagate Dashboard het bijschrift als onderdeel van de bestandsnaam van uw foto.

V: Waar worden mijn foto's en video's opgeslagen wanneer ik de functie Save (Opslaan) activeer? Kan ik de standaardlocatie veranderen?
A: Uw foto's en video's worden standaard op uw computer in de map My Online Documents (Mijn online documenten) opgeslagen. Om door deze map te bladeren, klikt u op het vergrootglas op het tabblad Save (Opslaan). Er wordt dan automatisch een Finder- of Windows Verkenner-scherm geopend, waarin de door u opgeslagen content wordt weergegeven. De foto's en video's worden eerst per sociale media-site opgeslagen en vervolgens in submappen op basis van de albums in uw account.

Om de standaardlocatie te wijzigen, klikt u op de koppeling van de standaardmap naast het vergrootglas. Er wordt dan gevraagd een nieuwe bestemming op te geven of een nieuwe map te maken.

Delen

V: Kan ik bestanden uploaden door een hele map te selecteren die ik wil delen? Of moet ik de bestanden een voor een selecteren?
A: Ja, u kunt een hele map selecteren om te uploaden naar sociale media-sites. Vergeet echter niet dat bepaalde sites beperkingen voor uploads hebben ingesteld. Het is dus mogelijk dat niet alle bestanden worden geladen als de mapgrootte of het aantal bestanden deze beperkingen overschrijdt.

V: Is er een grens aan het aantal uploads in mijn YouTube-account?
A: Op dit moment kunnen gebruikers van YouTube maximaal twee video's per maand op de site zetten. Raadpleeg het YouTube-beleid voor video-uploads voor uw account omdat dit van tijd tot tijd kan worden gewijzigd en mogelijk afhangt van uw accounttype.

Compatibiliteit

V: Werken de draagbare adapters van Backup Plus met mijn GoFlex draagbare schijven en andersom?
A: Alle GoFlex interface-adapters werken met Backup Plus-schijven. Hieronder vallen ook:
  • USB 2.0 (standaardhoogte 14,5mm en Slim-modellen)
  • USB 3.0 (standaardhoogte 14,5mm en Slim-modellen)
  • FireWire 800
  • Powered eSATA (of eSATAp)
  • Thunderbolt

Alle Backup Plus interface-adapters, standaard- (14,5mm) en totale hoogte (22mm), werken met alle GoFlex-schijven. Daarbij geldt één uitzondering.
De standaardhoogte Backup Plus-adapters (14,5mm) werken niet met GoFlex-schijven met een hoge capaciteit (1 TB en meer).

V: Werkt de versie van Dashboard die werd meegeleverd met mijn GoFlex-schijf ook met mijn Backup Plus- of nieuwe Expansion-schijven?
A: Nee. U kunt echter wel de nieuwe versie van Dashboard (die werd meegeleverd met uw Backup Plus-schijf) gebruiken om GoFlex- en oudere Expansion-producten aan te geven als extra bestemming voor uw back-ups.

V: Kan ik Backup Plus gebruiken zonder Dashboard-software?
A: Ja, u kunt Backup Plus zoals elke andere harde schijf gebruiken, om de capaciteit te vergroten of om back-ups met andere software te maken, of om slepen-en-neerzetten te gebruiken, óók als u geen Dashboard-software installeert.

V: Is de Backup Plus-schijf compatibel met Windows 8?
A:
Raadpleeg hiervoor Document ID: 004731.

V: Ik heb al een GoFlex-schijf en heb de daarbij behorende software al geïnstalleerd. Moet ik die software verwijderen voordat ik de software bij de Backup Plus-schijf installeer?
A: U hoeft de software van de GoFlex-schijf niet te verwijderen. Let op: als u back-ups van uw content met actieve versleuteling naar de GoFlex-schijf hebt gemaakt, hebt u de software van uw GoFlex-schijf nodig om die back-ups te openen.

V: Wat is het platformonafhankelijke Paragon-stuurprogramma? Werkt dat met Apple Time Machine®?
A: Elk Backup Plus-product ondersteunt twee scenario's voor gebruik met een Mac-computer. Wanneer u een Backup Plus-schijf aansluit op een Mac-computer, wordt er een functie geopend om de schijf voor gebruik te configureren.

Er zijn twee scenario's waarin Backup Plus-schijven worden ondersteund voor gebruik met een Mac-computer.

1. Als u de Backup Plus-schijf uitsluitend met een Mac-computer wilt gebruiken, formatteert de software de schijf in de HFS+-indeling. Zo kunt u de schijf gebruiken met de Time Machine-software die deel uitmaakt van het besturingssysteem van de Mac.
  2. Als u gegevens wilt kunnen overplaatsen tussen een Mac-computer en een pc, moet u een speciaal stuurprogramma (dat bij de Backup Plus-schijf wordt geleverd) op de Mac-computer installeren. Hiermee kunt u vanaf de Mac-computer een voor Windows geformatteerde schijf openen (d.w.z. NTFS). Time Machine doet het in dit geval niet.

V: Wanneer moet ik mijn schijf opnieuw formatteren in plaats van het bijgesloten platformonafhankelijke Paragon-stuurprogramma gebruiken?
A: Als een gebruiker Backup Plus alleen met een Mac-computer wil gebruiken en de schijf met Time Machine-software wil gebruiken, moet de schijf opnieuw worden geformatteerd als een HFS+ "Journaled"-station. Dit is de enige indeling die door de Apple Time Machine-software wordt herkend en ondersteund.

V: Als ik het platformonafhankelijke Paragon-stuurprogramma vanaf mijn GoFlex-schijf installeer, werkt het dan met mijn Backup Plus-schijf?
A: Ja, maar het is mogelijk dat u een latere versie van het NTFS-stuurprogramma moet installeren. Die zit bij de Backup Plus-schijf of is beschikbaar via de downloadpagina van de Seagate Support-site.

V: Als ik het platformonafhankelijke Paragon-stuurprogramma vanaf mijn Backup Plus-schijf installeer, werkt het dan met mijn GoFlex-schijf?
A: Ja, het Paragon-stuurprogramma dat op elke Backup Plus-schijf staat, werkt met uw GoFlex-schijf.

V: Als ik Paragon installeer vanaf mijn Backup Plus-schijf, werkt het dan ook met schijven van andere leveranciers?
A: Het meegeleverde Paragon-stuurprogramma werkt alleen met harde schijven van Seagate.

V: Is USB 3.0 compatibel met de oudere versie USB 2.0?
A: Ja, USB 3.0 is compatibel met USB 2.0. Dat betekent dat uw Backup Plus-schijf ook werkt als u deze aansluit op een USB 2.0-poort (met de snelheid van USB 2.0).

Subscribe

Taal

Did this article answer your question?

How could we make this article more helpful?