NAS OS 4.1.x – Sdrive und Übergang zum Remote-Zugriff

Wat moet ik na de update naar NAS OS 4.1 doen om Sdrive weer te kunnen gebruiken?

1. Verwijder de huidige Sdrive-client van uw Windows- of Mac-computer.
  2. Download en installeer de nieuwe Sdrive-client (2.4.x) voor Windows of Mac.
  3. Open Sdrive en maak een Seagate Access-account.

Opmerking: als u al een Seagate Personal Cloud hebt en hiervoor een Seagate Access-account hebt gemaakt, kunt u dat account hier ook gebruiken.

Nadat u een account hebt gemaakt stuurt Sdrive een bevestigingse-mail naar het adres dat u hebt gebruikt. Kopieer de code en plak deze in Sdrivce om uw account te bevestigen en te voltooien.

4. Koppel uw Seagate Access-account aan uw bestaande lokale NAS OS 4.1-account:
  • Aanmelden bij NAS OS 4.1
  • Ga naar Apparaatbeheer
  • Open het menu Gebruikers aan de linkerkant
  • Zoek uw aanmeldnaam in de lijst en klik op de bol in de kolom "Seagate Access"

• Meld u aan bij uw Seagate Access-account

Zodra uw Seagate Access-account aan uw NAS OS 4.1-aanmeldnaam is gekoppeld, kunt u zich met uw Seagate Access-gebruikersgegevens bij de Sdrive-client aanmelden. Veel plezier!

Is mijn huidige Sdrive-account (gemaakt met Sdrive 1.x) compatibel met deze nieuwe versie van Sdrive (2.4.x)?
NAS OS 4.1 is alleen compatibel met Sdrive 2.4.x. Oudere versies van Sdrive (1.x) worden niet ondersteund. Hierdoor is het noodzakelijk om een Seagate Access-account te maken en dit opnieuw aan uw NAS-apparaten met NAS OS 4.1 te koppelen. Opmerking: als u al een Seagate Personal Cloud hebt en hiervoor een Seagate Access-account hebt gemaakt, kunt u dat account hier ook gebruiken.

Werkt de Sdrive mobiele app met de nieuwe Seagate Access-service en NAS OS 4.1?
Nee. De Sdrive mobiele app is niet langer beschikbaar in de app stores; de mobiele app werkt echter nog wel met NAS OS 4.0 als de app nog op een van uw mobiele apparaten is geïnstalleerd.
In de herfst van 2015 worden nieuwe Sdrive mobiele apps voor iOS en Android uitgebracht.
Tot die tijd kunnen de Seagate MyNAS-service en compatibele Seagate MyNAS mobiele apps voor iOS en Android worden gebruikt. Raadpleeg hethoofdstuk over MyNAS in de handleiding voor NAS OS 4 om MyNAS te configureren.

Staan mijn gegevens nog op de oude Sdrive-client?
Seagate slaat nooit uw gegevens op. Uw gegevens zijn alleen opgeslagen op uw apparaat.

Welke besturingssystemen ondersteunen de nieuwe Sdrive?

• Windows: 7 (32/64-bits) – 8 (32/64-bits) – 8.1 (32/64-bits)
  • Mac: OSX 10.8 - 10.9 - 10.10

Welke NAS-apparaten zijn compatibel met Seagate Access en de nieuwe Sdrive (2.4.x)?
Seagate Access en Sdrive 2.4.x zijn compatibel met Seagate- en LaCie NAS-apparaten met NAS OS 4.1.x.

Wat gebeurt er als ik niet klaar ben om de update naar NAS OS 4.1 uit te voeren?
De Sdrive 1.x zal nog tot december 2015 beschikbaar zijn. Wij raden u aan zo snel mogelijk een Seagate Access-account te maken, zodat u Sdrive 2.4.x kunt gebruiken met NAS OS 4.1.

Bitte bewerten Sie die Behilflichkeit des Artikels